Doktersassistent

Werken als doktersassistent?

Als doktersassistent assisteer je de huisarts bij onderzoek en behandeling van patiënten en daarnaast ontlast je op administratief vlak. Je bent het centrale aanspreekpunt voor patiënten en de spin in het web van de huisartspraktijk. Je plant afspraken in voor het spreekuur van de huisarts of de praktijkondersteuner en daardoor heb je veel contact met patiënten, zowel in de praktijk als telefonisch. Door middel van triage bepaal je de juiste zorg op het juiste moment voor de patiënten die bellen voor een afspraak op het spreekuur. Je kunt patiënten duidelijk en vriendelijk te woord staan en stelt ze, indien nodig, gerust.

Als doktersassistent bezit je kennis over verschillende ziekten, geneesmiddelen en behandelingen. Deze kennis zet je onder andere in tijdens het triageren. Het is belangrijk dat je zorgvuldig te werk gaat, zowel in het bijhouden van administratie als in het uitvoeren van medische onderzoeken. Je bent daarom vaardig in het verrichten van medische handelingen, die variëren in het testen van urine tot het afnemen van bloed. Het werk van een doktersassistent is zeer afwisselend, elke patiënt en elke dag is anders!

Een gediplomeerd doktersassistent word je door een MBO niveau 4 opleiding doktersassistent te volgen. Vriendelijk, stressbestendig en accuraat werken zijn belangrijke persoonseigenschappen om mee te brengen in dit werkveld.

Inschrijven

Onze doktersassistent vacatures

Laatste vacatures van