Zaterdagdienst | Blog Apothekersassistent

De eerste zaterdagdienst van het jaar!

Een robot die niet functioneert

Daar is dan de eerste zaterdag van 2019. Een regenachtige dag en de zon laat zich niet zien. Ik vind het een heerlijke dag om te werken als apothekersassistent in de poliklinische apotheek.

Na een goede nachtrust gaat mijn wekker om 7:15 uur en ik stap uit bed. Lekker even douchen, goed ontbijten en een verse kop koffie. Ik trek mijn jas aan en ben klaar om te gaan.

Ik begin wat eerder dan mijn afgesproken werktijd zodat ik wat beter voorbereid ben en alvast een aantal spullen klaar kan leggen en opruimen. Ongeveer 45 minuten later arriveren mijn twee collega’s. Het zijn gezellige dames waarmee ik goed kan samenwerken, wat prettig om vandaag met deze apothekersassistenten in de apotheek te staan.

Tijdens de ochtend komen we erachter dat de robot niet geheel naar wens functioneert.  We besluiten dat mijn collega even kijkt wat hiervan de oorzaak is. Helaas laadt de robot niet automatisch in. Ik was er al bang voor. De laatste twee weken vertoonde het apparaat al wat kuren. Het kan een erg handig apparaat zijn maar als het niet werkt merk je pas het gemak wat je van zo`n apparaat hebt. We overleggen even en spreken af om alles maar handmatig in te voeren. In een poliklinische apotheek zie je de meeste patiënten slechts éénmalig, ze komen meestal met een recept voor de ontslagmedicatie.

Uiteindelijk hebben we een vrij rustige dag gehad. Alleen op het laatste uur van deze werkdag liep het stevig door qua patiënten. Dan komt opeens alles tegelijk, waarschijnlijk heel herkenbaar in elke apotheek. We hebben ons beste beentje voorgezet om iedereen netjes en snel te helpen zodat ze allemaal naar huis kunnen. Gelukkig waren het veelal aardige mensen en geen moeilijkheden.

In de loop van de middag dachten we nog dat we deze dag waarschijnlijk langer door zouden moeten werken in verband met de drukte maar dat bleek uiteindelijk niet nodig. “Het was heerlijk om op deze zaterdag met jullie te werken”, zeg ik nog tegen mijn collega’s tijdens het afsluiten. Zij zijn het met me eens en we complimenteren elkaar met de goede samenwerking van vandaag. Soms loopt een dag gewoon ‘lekker’, dat mag ook weleens gezegd. We sluiten de apotheek netjes en opgeruimd af nog nagenietend van een heerlijke werkdag.

Lieve collega’s bedankt dat we zo samen het weekend in kunnen luiden!

Groetjes

Zenzi Jansen

Gastblogger bij Northeast Personeelsdiensten | Apothekersassistent

In deze tekst zijn namen van patiënten aangepast, zodat er geen twijfel over kan bestaan. Wil jij ook gastblogger worden? Stuur dan een e-mail met je verhaal en wij nemen contact met je op.

Op de hoogte blijven van ons nieuws kan via deze link: Aanmelden

Kom jij naar ons Benefiet Symposium? Ben jij doktersassistent of apothekersassistent en heb je naar aanleiding van dit artikel vragen of ben je op zoek naar een andere baan? Ik help je graag, wil je meer weten neem dan contact met ons op. Alle vacatures kun je hier vinden. Northeast helpt graag om het werk leuker te maken!