Steun uw apotheek

De apothekers van elf Zoetermeerse apotheken en de directie van de Stichting Georganiseerde eerstelijnszorg Zoetermeer, hebben een brief aan de Minister geschreven.

Lees hier de volledige brief.

We maken ons zorgen over de toekomst van de apotheek in Nederland en zijn ontevreden over de rol van zorgverzekeraars en de wijze waarop zij ons als apotheken contracteren. De contractering en bekostiging is onduidelijk en ook raar, zadelt apotheken op met verschillen tussen zorgverzekeraars die geen enkel doel dienen en biedt al jaren achtereen onvoldoende dekking voor gerechtvaardigde loonstijging van medewerkers. Wij maken ons zorgen over de positie van apotheken op de arbeidsmarkt in het licht van:

  • toenemende werkdruk als gevolg van de niet-leverbaarheid van geneesmiddelen en alle logistieke problemen die daaruit voortvloeien;
  • aanhoudende administratieve lastendruk;
  • minder plezier in het werk omdat we geen nee willen verkopen aan onze patiënten en graag hun het vertrouwde medicijn mee willen geven.

Wij vinden dat het zo niet langer kan. Wij roepen de Minister op om maatregelen te nemen. Steunt u onze oproep, klik dan op de button “Teken de Oproep” en teken mee.

Dit artikel heb ik overgenomen uit de onderstaande bron. Het was de moeite waard om het te delen!

Met vriendelijk groet

Ellen Kruize

Eigenaar Northeast Personeelsdiensten | Apothekersassistent

Op de hoogte blijven van ons nieuws kan via deze link: Aanmelden

Kom jij naar ons Benefiet Symposium? Ben jij doktersassistent of apothekersassistent en heb je naar aanleiding van dit artikel vragen of ben je op zoek naar een andere baan? Ik help je graag, wil je meer weten neem dan contact met ons op. Alle vacatures kun je hier vinden. Northeast helpt graag om het werk leuker te maken! Op de hoogte blijven van ons nieuws kan via deze link: Aanmelden

Bron: steunuwapotheek.nl