Informatie

Kennis, informatie en goede gewoontes

Blog & Nieuws

Nieuws gezondheid

 • Zorgverzekering kiezen: waar moet je op letten?
  door Dewi Gigenack op 29-11-2020 om 15:47

  Het zorgverzekeringsseizoen is aangebroken. Verzekeraars hebben hun premies voor volgend jaar bekendgemaakt, dus het vergelijken kan beginnen. Voor vrijwel alle zorgverzekeringen betaal je in 2021 meer dan dit jaar. Maar bij je keuze speelt niet alleen de prijs een rol. Wij zochten uit waar je nog meer op moet letten bij het kiezen van een zorgverzekering.

Meer nieuws gezondenheid

Nieuws uit de farmacie

 • ‘Venetoclax alleen tegen lagere prijs in basispakket’
  op 30-11-2020 om 08:58

  Venetoclax heeft een positief effect op het verloop van chronische lymfatische leukemie, maar over het effect op de algehele overleving en de kwaliteit van leven is nog weinig bekend. Het Zorginstituut (ZIN) adviseert daarom de minister voor Medische Zorg het geneesmiddel alleen tot het basispakket toe te laten na onderhandeling over de prijs.

Meer nieuws uit de farmacie

Nieuws uit de huisartsenzorg

 • Haat-liefdeverhouding
  op 30-11-2020 om 10:45

  Verschillende primaire reacties gaan door me heen: ‘Hallo? Waarom laat je deze patiënte naar huis gaan als radioloog zijnde?’ en ‘Lekker makkelijk om het op mij af te schuiven’. Het duurt maar heel even; het gehuil van het zieke kindje brengt me terug in de realiteit en ik denk aan de vrouw die ik zo moet gaan bellen met dit slechte nieuws.

Meer nieuws uit de huisartsenzorg