Contract farmaceutische zorg teruggetrokken

Protestactie

Apothekers uit Leiden hebben actie gevoerd tegen het contract van Zorg en Zekerheid en het contract betreft farmaceutische zorg is teruggetrokken.

Op 20 december heeft er een protest plaatsgevonden. De apothekers ontvingen erg laat in december een contract voor 2019 met zeer slechte voorwaarden van deze zorgverzekering. De voorwaarden waren niet om over naar huis te schrijven. De zorgverzekeraar heeft naar aanleiding van deze protestactie het contract betreft farmaceutische zorg teruggetrokken.

Zoals wij begrepen hebben gaat de Nederlandse Farmaceutische Zorggroep (NFZ), PACT en Benu, namens de apothekers  onderhandelen over het contract. Zorg en Zekerheid heeft richtlijnen gesteld voor de nieuwe onderhandelingen. Zo gelden deze bijvoorbeeld vanaf 1 januari met terugwerkende kracht.

De geneesmiddelentekorten vormen voor apotheken een groot probleem en een groot deel van de preferentielijst van Zorg en Zekerheid is nu al niet meer leverbaar.

Dit artikel heb gedeeltelijk overgenomen uit de onderstaande bron. Het was de moeite waard om het te delen!

Met vriendelijk groet

Ellen Kruize

Eigenaar Northeast Personeelsdiensten | Apothekersassistent

Op de hoogte blijven van ons nieuws kan via deze link: Aanmelden

Kom jij naar ons Benefiet Symposium? Ben jij doktersassistent of apothekersassistent en heb je naar aanleiding van dit artikel vragen of ben je op zoek naar een andere baan? Ik help je graag, wil je meer weten neem dan contact met ons op. Alle vacatures kun je hier vinden. Northeast helpt graag om het werk leuker te maken!

Bron: pw.nl Lees meer