Bijlage 2-geneesmiddelen verdwijnen

We kunnen het bijna niet geloven!

Voor bijlage 2-geneesmiddelen verdwijnen per 1 maart aanstaande in totaal zeventien formulieren, waardoor de administratieve last voor apothekers vermindert. Dat hebben zorgverzekeraars besloten, meldt Zorgverzekeraars Nederland (ZN).

Zorgverzekeraars schrappen formulieren apotheker

Op bijlage 2 van de Regeling zorgverzekering staan geneesmiddelen waar de minister vergoedingsvoorwaarden aan stelt. Zorgverzekeraars mogen de kosten van deze geneesmiddelen alleen vergoeden wanneer aan deze voorwaarden is voldaan. Zij gebruiken hiervoor formulieren die de voorschrijvers moeten invullen en die de apotheek controleert en bewaart wanneer de patiënt het geneesmiddel komt ophalen.

Apothekers hebben volgens ZN tijdens de eerste ronde schrapsessies (Ont)regels de zorg in januari aangegeven administratieve last te ervaren van deze formulieren – van de huisartsen was dit al langer bekend.

De meeste formulieren moeten elk jaar opnieuw worden ingevuld, voor chronische aandoeningen wordt dit nu aangepast. Pas na drie jaar moet de arts evalueren of er nog steeds wordt voldaan aan de vergoedingsvoorwaarden en moet hij opnieuw een formulier invullen.

Gedurende die drie jaar volstaat een recept van specialist of huisarts.

In de praktijk betekent de schrapactie volgens ZN een jaarlijkse reductie van ten minste 250.000 tot 300.000 door de voorschrijver in te vullen formulieren, die de apotheek ook niet meer hoeft te controleren. Zie hier de lijst met de geschrapte formulieren.

De actie past in de ambitie van verzekeraars om zorgverleners te ontzorgen, zodat zij zo veel mogelijk tijd kunnen besteden aan patiënten, aldus ZN.

Met vriendelijk groet

Ellen Kruize

Eigenaar Northeast Personeelsdiensten | Apothekersassistent

Bekijk onze agenda.

Neem contact op

Laat een review achter op FacebookGoogle of telefoongids.nl

Ben jij doktersassistent of apothekersassistent en heb je naar aanleiding van dit artikel vragen of ben je op zoek naar een andere baan? Ik help je graag, wil je meer weten neem dan contact met ons op. Alle vacatures kun je hier vinden.

Northeast helpt graag om het werk leuker te maken! Op de hoogte blijven van ons nieuws kan via deze link: Aanmelden

(bron pw.nl)