Apothekersassistenten worden vervangen door robots

We hebben het al eerder gehoord en ook Jarno Duursma heeft het pasgeleden uitgesproken:”Apothekersassistenten worden vervangen door robots.”

Tijdens het Northeast Benefiet Symposium 2018 bespreken we deze onderwerpen.

Compassie

Kunstmatige intelligentie maakt een grote opmars. Wij kunnen wel inpakken. Ik weet zeker dat we niet voor 100% vervangen zullen worden door robots. Er zal in de gezondheidszorg altijd behoefte aan menselijk contact (compassie) blijven. We willen als patiënt gehoord en begrepen worden en zorgverleners hebben daarin grote verantwoordelijkheid.

Sander de Hosson longarts vertelde ons afgelopen zaterdag over compassie en palliatieve zorg. “Er zijn”, is volgens hem het belangrijkste wat je als zorgverlener kunt doen. Er liggen nog veel uitdagingen. Sander heeft een boek geschreven #slotcouplet over zijn werk als longarts en dan met name in de palliatieve fase. Hij deelde de volgende quote:

 Consoler Toujours ’La médecine, c’est guérir parfois, soulager souvent, consoler toujours.’(Ambroise Pare 1510-1590)

Geneeskundig is soms genezen, vaak verlichten, maar altijd troosten”

Technologie

Apothekers komen veel eerder in aanraking met nieuwe technologie. Apothekersassistenten krijgen er pas mee te maken als de beslissing al genomen is om deze systemen in huis te halen.

Afgelopen zaterdag bespraken we een aantal stellingen over toekomst van het beroep: apothekersassistent. De rol van de apotheek in de zorgverlening. De nieuwe technologie. Er gaan veel dingen veranderen. Zorg dat je bij blijft. Verdieping is de enige manier. Samen kennis delen en aantonen wat we kunnen. Daar hoort ook openheid bij. Laat zien wat je kan en wat je belangrijk vindt.

Samen komen we verder!

In de onderstaande video zie je hoe Apotheek de drie Stellingen hiermee omgaat. Binnenkort zetten we de presentaties online (benefiet symposium 10-2-2018) Blijf ons volgen en blijf vooral delen. We hebben inmiddels 2 nieuwe data gepland. We gaan volgend jaar ook een Symposium organiseren in het midden van Nederland. Check onze agenda of event pagina. Tijdens het benefiet symposium in Assen op 10-2-2018 vertelde ik over de invloed van artificial intelligence en de toepassing van big data in de apotheek. In mijn volgende blog meer daarover.

Hier alvast twee links naar video’s of demo’s die ik alvast met jullie wil delen.

  • In deze video zie je hoe Apotheek de drie Stellingen hiermee omgaat (video)
  • SoulMachines maakt vrijwel levensechte “digital employees”. De (klantenservice-)medewerker van de toekomst. (video)
  • This Freaky Baby Could Be the Future of AI. Watch It in Action (video)

Met vriendelijk groet

Ellen Kruize

Eigenaar Northeast Personeelsdiensten | Apothekersassistent

Bekijk onze agenda.

Laat een review achter op FacebookGoogle of telefoongids.nl

Ben jij doktersassistent of apothekersassistent en heb je naar aanleiding van dit artikel vragen of ben je op zoek naar een andere baan? Ik help je graag, wil je meer weten neem dan contact met ons op. Alle vacatures kun je hier vinden.

Northeast helpt graag om het werk leuker te maken! Op de hoogte blijven van ons nieuws kan via deze link: Aanmelden